Myford ml7 probleem

Alles wat maar te bedenken is met werkplaatstechnieken kan hier gevonden worden.

Moderator: Moderators

bythex
Berichten: 1
Lid geworden op: wo mar 08, 2017 3:32 pm

Myford ml7 probleem

Berichtdoor bythex » di apr 25, 2017 10:01 pm

Hallo, ik heb een probleem met mijn myford sinds een week maakt hij een raar geluid. En ik kom er niet uit waar dit door kan komen. Hopelijk kunnen jullie mij helpen.

Zie de video voor het geluid
https://youtu.be/dXAuQgSknnM

Met vriendelijke groet Daan

Gebruikersavatar
Rob
Site Admin
Berichten: 89
Lid geworden op: ma mei 17, 2004 2:42 pm

Re: Myford ml7 probleem

Berichtdoor Rob » zo apr 30, 2017 11:21 am

Daan,
Voor wat het waard is, ik ben geen Myford kenner.
Het geluid klinkt als een kapot lager. Wat je kan doen is een lange schroevendraaier nemen en de punt er van op de diverse lagerschalen zetten waarbij je dan het heft tegen je oor drukt. De schroevendraaier werkt dan als een stethoscoop en het is dan makkelijker te bepalen waar het geluid vandaan komt. KIJK UIT MET HAAR, LOSSE KLEDING ETC BIJ DRAAIENDE DELEN
Je kan ook een speciale motor stethoscoop kopen, zag er pas een bij HBM voor ongeveer 5 euro, werkt wel veiliger omdat je beter zicht hebt op wat je doet :).
Rob

Gebruikersavatar
Marcel101
Berichten: 24
Lid geworden op: di sep 28, 2010 12:21 am
Locatie: Ooststellingwerf
Contacteer:

Re: Myford ml7 probleem

Berichtdoor Marcel101 » za mei 06, 2017 12:29 am

Hoi.

Ik werk zelf ook met een ML7.
Ik moet bekennen dat de video van 7 seconden mij vrij weinig zegt.

Die brom die ik hoor ligt volgens mij aan een ongestabiliseerde trafo op je camera of zo.

Vriendelijke groet, Marcel
plaats hier je onderschrift


Terug naar “Werkplaatstechniek”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast

cron