5 inch drivers truck

De nieuwste berichten Forums Stomertjes Te koop aangeboden 5 inch drivers truck

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #1363
  Erick
  Deelnemer

  De 5″ drivers truck die ik nog heb liggen mag weg.

  Het frame, de voetplaten en de draaistellen zijn van aluminium. Assen, remschijven en wielen zijn uiteraard van staal. De vier assen worden geremd door middel van gebalanceerde schijfremmen. Dat remt buitengewoon goed en ‘met gevoel’.

  Er zitten acht zelfstellende kogellagers op de assen. In combinatie met de ‘flexibel’ gebouwde draaistellen maakt dit een wagen die extreem licht loopt en nauwelijks kan ontsporen, hoe oneffen het spoor ook is.

  Er zit een (losse) watertank/kolenbak bij de wagen, omdat hij is gebruikt met een tenderloc. De zittingen (een lange, voor rijden zonder tank, en een kortere) zijn er ook nog bij, maar staan niet op de foto’s. Onder de zitting is ruimte voor een grote lood/gel-accu. Daarmee kan ’s nachts het sluitlicht worden gevoed.

  De wagen is niet nieuw. Hij kan wel een schoonmaakbeurt en wat verf gebruiken. Maar technisch is-ie helemaal in orde. Als ik nog met mijn stoomlocs zou rijden zou ik er zo weer de baan mee opgaan.

  Lengte: 1015mm

  Breedte: 240mm

  Ik woon in Roden, vlakbij Leek. Bezoekers van de stoomdagen op Nienoord (9 t/m 12 mei 2013) kunnen makkelijk even een kijkje komen nemen.

  Foto’s zijn te zien op http://link.marktplaats.nl/672197539” class=”bbcode_url”>http://link.marktplaats.nl/672197539 – op verzoek kan ik meer foto’s mailen.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar boven