Bouwplannen Showmans engine

De nieuwste berichten Forums Stomertjes Te koop gevraagd Bouwplannen Showmans engine

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #127
  wim600008149
  Deelnemer

  Hoi,

  Wie kan me zeggen waar ik ergens in Nederland of België (maar dat betwijfel ik) aan bouwtekeningen van Showmans engines kan geraken (liefst modellen gebaseerd op Road loco’s, zoals bijvoorbeeld de Fowler B6, dus geen modellen gebaseerd op de zogenaamde steam tractors). Je kan veel tekeningen vinden, zelfs gratis, maar dit onderwerp is in de modelstoomwereld, tenminste wat betreft bouwplannen, blijkbaar bijzonder schaars. Bedoeling is om een model van 0 af aan te bouwen op een schaal tussen 1/10de en 1/16de.

  Mvg, Wim

  #2127
  Anoniem
  Inactief

  Hoi wim,

  Bedoel je soms een fowler zoals bij de foto hier op de voorgrond is te zien?

  http://www.stormpolderrail.nl/zomerstoom%202003/fowlers.jpg

  Is een Fowler schaal 1:6 gebouwd door A. Heinsdijk…

  #2128
  wim600008149
  Deelnemer

  Hoi,

  Sorry voor het laattijdige antwoord! 😳 Om op je vraag te antwoorden, een schaal 1/6 is natuurlijk nog iets groter, al weet ik dat het misschien makkelijker zal zijn om plannen te bemachtigen van modellen in deze populaire schaal. Ik kan natuurlijk altijd omrekenen naar een iets kleinere schaal. En ja, een Fowler zoals op de foto, maar dan wel in showmans uitvoering.

  Groetjes, Wim

  #2129
  wim600008149
  Deelnemer

  Om mijn vraag nog even te verduidelijken, ik had zoiets in gedachte (zie foto hieronder), maar dan op een iets kleinere schaal, want ik vrees dat ik anders niet alle stukken zelf ga kunnen maken (zoals de achterwielen). Misschien weet er iemand wie dit model gebouwd heeft (foto is van voorjaarsstoomdag te Raamsdonksveer)?

  Groetjes, Wim

  [img]http://users.telenet.be/bawi/stoom/temp/03.JPG[/img]

  #2130
  Rob
  Deelnemer

  Wim,

  De “Burrell” showmansengine is gebouwd door J. van Geel van de Stoomgroep Zuid. Bij de Stoomgroep Holland is een CD te koop (€ 29,50) met de tekeningen van een Fowler Road Locomotive schaal 1:6 gebouwd door Alexander Heijnsdijk van de NVM Stormpolder (zie de links). Het model heeft beschreven gestaan in Onder Stoom. De tekeningen staan zowel in A-Cad format als in PDF format op de CD. Voorts staat alle tekst met foto’s etc uit Onder Stoom + veel extra foto’s en filmpjes op de CD. De tekeningen zijn natuurlijk te verschalen.

  Rob

  #2131
  wim600008149
  Deelnemer

  Hartelijk dank Rob!!!

  Na zo lang gezocht te hebben (zelfs tot in Engeland) is de oplossing blijkbaar toch dichtbij. 😆

  Ik ga deze CD onmiddellijk bestellen.

  Groetjes, Wim

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar boven