Draaibank Bengbu Domestic Machine Tool Factory model BV 130.

De nieuwste berichten Forums Stoom algemeen Werkplaatstechniek Draaibank Bengbu Domestic Machine Tool Factory model BV 130.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #1164
  Race9
  Deelnemer

  Om te beginnen zal ik me eerst maar eens voorstellen. Mijn naam is Robin de Jong, en ik heb jaren geleden ooit eens de MTSvS diploma A gedaan. Daar heb ik het e.e.a. geleerd met betrekking tot stoom, en mijn eerste machinetjes gebouwd. Hier ook het idee opgedaan om daar later ooit nog eens wat mee te gaan doen. Onlangs heb ik een kleine draaibank met gerepareerde schade gekregen. Het ding heeft schade opgelopen door een val op de kop van de bank. Door de vorige eigenaar is deze schade hersteld met een dikke plaat nylon waar de bevestiging van de spindel voor het transport in is gemonteerd aan de kop van de bank.

  Het is ongetwijfeld een oud bankje, maar leuk om weer eens wat mee te gaan proberen. Helaas kan ik geen informatie vinden over deze draaibank, en mogelijk is deze machine bij een lezer van dit forum bekend. Ik zoek een foto van de machine waarop de bevestiging van het transport staat en gebruikers informatie. De merknaam op de machine is

  Bengbu Domestic Machine Tool Factory en het is model BV 130.

  Ik ben nieuw op dit forum, en ik zal eens bekijken hoe ik een foto van de draaibank en de reparatie kan uploaden. Wie weet heeft iemand goede raad.

  Groet,

  Rob

  #8860
  ger
  Deelnemer

  Even aanmelden bij Photobucket o.i.d, en daar je foto uploaden, kan je het hier in je berichtje zetten door op de “img” button te klikken , en de link te plakken , en dan nog een keer op “img” klikken

  :wink:

  Je draaibank, lijkt hij op deze ? [img]http://images.fuzing.com/members/0/38/00151038/217430.300×300.jpg[/img]

  #8861
  Race9
  Deelnemer

  Ja hij lijkt er op. de knoppen zijn iets anders, en ik denk dat het een ouder type is.

  Ik heb inmiddels wat contact informatie gevonden van Bengbu, maar dit is een mail adres waar ik verder niets mee kon.

  De foto is niet helemaal duidelijk, en het witte kunststof deel is slecht zichtbaar. Een betere foto volgt.

  Als het goed is komen er nu twee foto’s van mijn draaibank.

  [img]http://i1221.photobucket.com/albums/dd468/Shardik9/draaibank.jpg[/img]

  [img]http://i1221.photobucket.com/albums/dd468/Shardik9/25082011042.jpg[/img]

  #8862
  ger
  Deelnemer

  Ah , dat is een kloon van Prazi, daar is best veel over te vinden , http://www.rchobby-net.de/sd300/sd300.htm” class=”bbcode_url”>http://www.rchobby-net.de/sd300/sd300.htm

  Ik denk dat het vrijwel hetzelfde is , leuk machientje hoor , is toendertijd als concurrent van emco op de markt gezet, Ik heb er heel lang geleden ook nog een gehad, maar helaas gestolen :wink:

  Beetje oppoetsen en je hebt er waarschijnlijk nog een mooi draaibankje aan :wink:

  #8863
  Race9
  Deelnemer

  Kijk de eerste foto’s waarop de plaat aan de achterkant te zien is. bedankt. Het lijkt een los onderdeel wat vervangbaar is.

  Mogelijk is zo een plaat nog te bestellen, en dat ga ik eens proberen.

  Op dit moment draait het transport vrij zwaar. Ik vermoed dat dit door het gebruik van een kunststofplaat komt, en dat de spindel wat wringt.

  Met de Bengbu link die ik heb gevonden kwam ik niet verder, met deze informatie vermoedelijk wel. Mocht je verder nog papieren van de machine hebben, dan houd ik me aanbevolen.

  Jammer dat jou bank gestolen is. Als je vermoed dat dit de jouwe is, wil ik de nummers wel controleren hoor. Liever geen dubieus spul in huis.

  Groet,

  Rob

  #8864
  ger
  Deelnemer

  Het kan de mijne niet zijn , want zeker 25 jaar geleden , en was van het merk Hobbymat :wink:

  Het is inderdaad een losse plaat die er tegen geschroefd is , en waarschijnlijk is je kunststof reparatieplaat niet helemaal in lijn.

  Op de merknaam Hobbymat is er ook veel te vinden, http://www.lathes.co.uk/hobbymat/” class=”bbcode_url”>http://www.lathes.co.uk/hobbymat/

  Met een beetje handigheid is die plaat best zelf te maken van staal, ( ik zou dit wel van staal maken , want als ik het goed herinner, zit ook het bed vast geschroefd met die plaat, en is kunststof niet echt geschikt lijkt me :wink:)

  Hier de handleiding van de proxxon versie ( is vrijwel hetzelfde) http://www.eton-online.de/downloads/2450drehmaschinesd300.pdf” class=”bbcode_url”>http://www.eton-online.de/downloads/2450drehmaschinesd300.pdf

  #8865
  Race9
  Deelnemer

  Super, bedankt. De plaat staat in de lijst met bestel nummers, dus eens kijken wat mogelijk is.

  Zelf maken wordt op dit moment wat lastig. Het bankje is het begin van een mooie verzameling gereedschap, maar ja, het begin. :D

  Op dit moment kom ik nog niet veel verder dan wat sleutel geredschap en een oude zag. Aangevuld met onstuitbaar enthousiasme. Kijken hoe ver ik daarmee kom.

  #8866
  RobZ
  Deelnemer

  hi there , please excuse the english posting on your forum,

  I have recently purchased the identical lathe (Bengbu BV130) this from an auction. my lathe also has been dropped. and the feed gears and clutch are missing ,

  have you possibly a part list and user manual?

  many thanks

  Rob (South Africa)

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar boven