Freesdoornringen

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #687
  ArnoldS
  Deelnemer

  Hallo vaklieden,

  Een tijdje terug ben ik in het gelukkige bezit gekomen van drie freesdoorns van het Duitse merk Diebold. De opname voor de spindel is MC2 en de diameters zijn resp. 10, 13 en 16mm in doorsnede. Het zijn gewone freesdoorns en geen combi-freesdoorns waarbij dan sprake is van een meeneemring met twee nokken. Toch hebben ze allemaal een spie’tje. De totale lengte van elke doorn is 25mm. Om m’n zaagfrezen nu te kunnen gebruiken heb ik eigenlijk freesdoornringen met spiesleuf nodig, maar ja… Waar vind je die zomaar voor een redelijke prijs in Nederland? Heeft iemand suggesties??? Alvast bedankt!

  Vriendelijke groeten,

  #6616
  Didado
  Deelnemer

  Als je tijd en de ambitie hebt kun je natuurlijk zelf een spiebaansteker maken. Dat heb ik laatst ook gedaan omdat ik een spiebaan in een pully van mijn draaibank moest steken. T’is natuurlijk wel weer een projectje maar moeilijk is het niet.

  Hier was mijn inspiratiebron: http://homepage3.nifty.com/amigos/slotter/slotting_tool-e.htm” class=”bbcode_url”>http://homepage3.nifty.com/amigos/slotter/slotting_tool-e.htm

  #6617
  Rene Witteman
  Deelnemer

  Kijk eens op de site van Herman Buitelaar, hier vindt je een mooie set.

  http://www.buitelaar.nl/comasy/templates/product.aspx?contentid=241&productid=2166

  mvg Rene

  #6618
  ArnoldS
  Deelnemer

  Hallo Didado en René,

  Bedankt voor jullie reactie, maar ik denk dat dit helaas nog geen soelaas biedt. Mijn freesmachine is nog net niet ‘up and runnig’. Die ringen heb ik elders op ’t internet wel gezien maar dan betaal je al gauw zo’n €6,- per stuk. (…en ik heb er totaal 21 nodig!) Dat was van de firma SanTool in Duitsland http://www.spanntechnik-shop.de/Zubehoer/Fraesdornringe:::15_441.html maar die hebben geen ringen voor 10mm en de 13mm-ringen zijn nu al weer uitverkocht! Originele Diebold freesdoornringen zijn ook wel heel mooi, want ze zijn eveneens precisie-geslepen en gehard, maar dan praat je echt helemaal over astronomische bedragen. Eén leverancier liet zich een prijs ontvallen van €69,- (excl. BTW) per stuk. (Slik!!)

  En dan de optie zelfmaken: Die maten die bij deze set van HBM staan, zijn dat de diameters of de spiebaanbreedtes? Lijkt me eigenlijk dan ook niet helemaal geschikt. Misschien moet ik toch nog maar eens aandringen bij SanTool, en wachten op de volgende container uit China… 😉

  Vriendelijke groeten,

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar boven