Gestolen machines

De nieuwste berichten Forums Stoom algemeen Algemeen Gestolen machines

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #564
  Alex
  Deelnemer

  Op het forum van onze Engelse collega’s staat een bericht over een gestolen 4″Foster.

  Ik ben het bericht ook bij StationSteam tegengekomen; http://www.stationroadsteam.co.uk/ en verder is er een site met gestolen machines http://www.modeleng.org/lost/lostmain.htm Misschien een idee om dergelijke diefstallen een eigen plek op ons forum te geven, zodat het moeilijker wordt gestolen machines hier door te verkopen.

  #5536
  Rene Witteman
  Deelnemer

  Hoi Alex,

  Zelf ben ik jaren geleden een Noks liggende machine kwijt geraakt bij een open dag van onze eigen Rading Spoor.

  Nu stelt e.e.a. niet zoveel voor maar het was wel een van mijn eerste machines en dit heeft natuurlijk wel een emotionele waarde.

  Ongemerkt blijf je altijd een beetje opletten bij Marktplaats en andere sites, beurzen en dergelijke.

  Maar misschien is jouw voorstel een stap in de goede richting.

  Ik heb geen idee om hoeveel gevallen het gaat in Nederland.

  mvg Rene

  #5537
  Anoniem
  Inactief

  In eerste instantie had ik zoiets van “nah lijkt me niet nodig, er is toch niemand zo lullig om iets waar iemand anders hard aan gewerkt heeft te gaan jatten? Dat is echt heel sneu”.

  Maar toen ik het er met mijn pa over had zei die dat het nog best wel regelmatig voorkomt, getuigt ook de reactie van Rene Witteman. Echt te triest dat mensen dat doen 😥

  Ik ga er dus ook een nieuw subforum voor maken waar iedereen zijn gestolen modellen in kan gaan zetten… Hopelijk kan het een soort databank worden van alle gestolen machines.

  edit:

  en om maar meteen de daad bij het woord te voegen: http://forum.onderstoom.nl/viewforum.php?f=19

  #5538
  Alex
  Deelnemer

  Het zou ook niet nodig moeten zijn maar als je dan leest dat er in Engeland compleete 4″ machines gestolen worden vraag je je toch af waar die blijven.

  Bedenk dan ook dat zo’n ding een paar honderd kilo weegt en dus niet onder de arm en in de kofferbak mee te nemen is. Ik vraag me trouwens af wie er nu zo’n machine koopt zonder de bijbehorende ketelpapieren of zouden die soms vervalst worden?

  Tenslotte een vraag aan onze admin, is het mogelijk/ zinvol links met dit soort informatie uit te wisselen met onze vrienden in binnen en buitenland? Als we internationaal samen werken lijkt het me dat er een kans is af en toe één van de grotere machines terug te vinden als die naar een evenement gaat. Voor een kleine gestolen machine die ergens op een kast staat te glimmen zal dat waarschijnlijk moeilijker zijn.

  Om het goede voorbeeld te geven zal ik binnenkort op mijn eigen site http://www.miniatuurstoom.nl ook info en links plaatsen.

  Groeten Alex

  #5539
  Mark2007
  Deelnemer

  Als de oud ijzerprijs hoog is verdwijnen de meest vreemde zaken.

  Als loc hebben ze er namelijk niks aan, veel te herkenbaar.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar boven