Jubileum Stoomwalsen Club nederland

De nieuwste berichten Forums Stoom algemeen Evenementen Jubileum Stoomwalsen Club nederland

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #781
  Alex
  Deelnemer

  Op Zaterdag 1 en Zondag 2 augustus viert de Stoomwalsen Club Nederland haar 40 jarig bestaan tijdens de oldtimerdagen in Tilligte. Er zullen een aantal grotere schaalmodellen zijn maar ook veel grote walsen en stoomtrekkers uit binnen en buitenland. Er zijn ruim 50 machines ingeschreven en dat is een aantal dat je in ons land niet vaak bij elkaar zult zien. Met Rode Paulien heb ik waarschijnlijk de kleinste kolengestookte wals, ik denk dat de Fowler BB1 met haar 22 ton de grootste is. Op Vrijdag 31 Juli is er dan ook nog een roadrun van +/- 15 km door de prachtige omgeving van Tilligte. zie ook

  http://www.oldtimerdag.nl/nl/

  http://www.stoomwalsenclub.nl/indexNL.htm

  Groeten Alex

  #7185

  mmhh is een beetje uit de buurt voor mij…

  (Ik woon in Zwijndrecht.)

  Ga je ook 15km met de Rode Paulien rijden?

  pff volgens mij ben je gebroken als je terugkomt daar doe je zeker 3 uur over. En je moet behoorlijk veel water en kolen meenemen.

  suc6!

  Gr. KvG

  #7186
  Alex
  Deelnemer

  Hoi klaas,

  Nee, 15 km is voor een 2″machine wat te ver om te rijden. Daarom heeft mijn stuurwagen dan ook de vorm van een dieplader. Ik zet Rode Paulien erop en laat deze dan trekken door 1 van de aanwezige 4″ stoomtrekkers of ik hang de wagen bijvoorbeeld achter de “4711”. ( full size stoomwals) Op het evenementen terrein zelf zet ik mijn wals dan weer voor de wagen en stook haar op.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar boven