Mach3 of USB CNC?

De nieuwste berichten Forums CNC Mach3 of USB CNC?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #1483
  Foden
  Deelnemer

  Een vraag die vast al eerder is behandeld op het forum: wat te kiezen als besturingsprogramma: Mach3 (of 4) of USB CNC? Bij het verschijnen van de eerste serie: “CNC, dat doe je zo” heb ik e.e.a. aangeschaft en gebouwd volgens de beschrijving, o.a. het C11 break-out board, een I-pac kaartje en een besturingskast, draaiend met Mach3 (demo) en Windows XP. Het project is toen terzijde gelegd en nu wil ik (misschien) de draad weer oppakken, echter XP wordt niet meer ondersteund en PC’s met LPT poorten zijn ook schaars. De oplossing zou zijn te werken met een Smooth stepper, via USB of ethernet. Mach3 licentie kost $175,– en een Smooth stepper kaart ca € 180,–.

  USB cnc: hardware + software licentie ca. 265,– (voor 3 assen). Voor zover mijn informatie klopt zouden beide kunnen werken met Windows 7 (ook 64 bit?).

  Samengevat de vraag: als je nu begint met CNC welk besturingsprogramma kies je dan?

  Wie kan onderscheid maken tussen de bomen en het bos?

  #10419
  pfb
  Deelnemer

  Moi Foden,

  Bedoel je Eding CNC. Dat vind ik handiger dan Mach3. Bert Eding is goed bezig en Mach3 verbeterd niet zo veel. Ik heb de indruk dat ze zich meer concentreren op Mach4. Ik geef mijn mening voor een betere.

  Groet Peter

  #10420
  Erik.B
  Deelnemer

  Hoi Foden,

  Zo als je misschien weet heb ik USBCNC. Echter heb ik wel de duurste plaat genomen, dit om dat ik later wil gaan uitbreiden met een 4 as. Deze kan tot 6, maar tot zo ver ga ik niet. (of het moet echt uit de hand lopen)

  Nou zijn het ook de mogelijkheden die deze heeft.

  http://www.edingcnc.com/products.php?productid=51” class=”bbcode_url”>http://www.edingcnc.com/products.php?productid=51

  Je koopt de printplaat, en daar bij zit inprenciepe ook het software bij. Deze download je van de website van EdingCNC. Je kunt gewoon gratis downloaden. Als bijvoorbeeld je pc crasht, zit je niet met license code etc. De print is de license om zo te noemen.

  Het programma werkt prima onder windows 7 64bit. Maar ook onder Windows 8 64 bit waar mijn machine mee voor zien is. Geinstalleerd op een 120GB SSD. Windows 8 ondersteunt touchscreen. En ja, mijn machine heeft ook touchscreen in de planning. 8)

  Mach 3 ken ik verder niet. En zo ver ik weet komt daar aan instellingen meer bij kijken.

  Zo wel in het software als dat je met de aansturing mee bezig bent. Maar dit durf ik niet te bevestigen.

  Voordeel van USBCNC, mocht er iets mis zijn met het programma, wordt dat altijd voor je opgelost. Er wordt regelmatig updates gedaan aan het systeem. (zo juist de nieuwste verzie gedownload van deze maand)

  Ook vind het het programma gebruiks vriendelijk. Het werkt echt makkelijk. Misschien zelfs makkelijker als de echte cnc machines.

  Op het cnczone forum weten ze je hier beter te beantwoorden. Hier heb je nu 2 antwoorden. In de zelfde tijd heb je daar AL je antwoord. :mrgreen: 😆

  Arie Kabaalstra is een echte USBCNC gebruiker, en heeft ook mee geholpen aan de ontwikkeling hier van.

  http://www.cnczone.nl/viewtopic.php?f=6&t=9586” class=”bbcode_url”>http://www.cnczone.nl/viewtopic.php?f=6&t=9586

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar boven