Mogelijkheden tot CNC – motoren/software

De nieuwste berichten Forums Stoom algemeen Werkplaatstechniek Mogelijkheden tot CNC – motoren/software

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 12)
 • Auteur
  Berichten
 • #413
  Beunhaas102
  Deelnemer

  Ik heb op het werk uit het oud ijzer een heel mooi kruistafeltje gevist. De tafel komt van een fijnsnijlaser die slechst 50 bedrijfsuren heeft gemaakt! De tafel heeft kogelomloopspindels ed. en heeft nauwelijks belasting gekent in die 50 uur (lasersnijden is immers een contactloze bewerking).

  De originele motoren kon ik helaas niet redden (kapot gegaan in de oud ijzer container). Dus nu vraag ik mij af of iemand hier misschien weet waar ik voor een redelijke prijs evt. andere motoren/besturing kan kopen?

  #3797

  Beste Beunhaas,

  Kijk eens bij damencnc.com haltronics.nl en meldt je aan bij cnczone.nl en of cncecke.de. Daar staat een heleboel info over dit onderwerp.

  veel suc6 bij het maken van je CNC freesmachine of graveermachine.

  Plaats foto’s dan weten we waar je mee bezig ben!

  Als je nog een z-as zoekt heb ik nog wel wat liggen met lineaire geleidingen. Zit alleen een spindel in met 1mm spoed ruimte kun je eruit stellen door 2 bronzen moeren tegen elkaar in te draaien. Als je intresse hebt stuur je maar een pb’tje.

  Gr. KvG

  #3798
  Chris
  Deelnemer

  Kun je geen motor gebruiken voor elektrische ramen in een auto? Deze zijn vaak bij een sloop wel te krijgen.

  #3799
  Roy Wilms
  Deelnemer

  nee, je moet servo´s hebben, en geen normale gelijkstroommotor.

  Roy

  #3800
  Beunhaas102
  Deelnemer

  [img]http://members.lycos.nl/Zundappsite/Overig/cnctafel01.JPG[/img]

  [img]http://members.lycos.nl/Zundappsite/Overig/cnctafel02.JPG[/img]

  [img]http://members.lycos.nl/Zundappsite/Overig/cnctafel03.JPG[/img]

  De spindels lopen (voor mijn gevoel) spelingsvrij. Tafeltje heeft ooit waarschijnlijk een boel kanken gekost, maar is tegenwoordig gewoon onbruikbaar.

  Ik hoop het tafeltje zowel te kunnen gebruiken voor draaien, als voor frezen. Maar eerst maar is zien dat we hem aan het ‘lopen’ krijgen :P

  #3801
  ArnoldS
  Deelnemer

  Hallo Beunhaas102,

  Wat een hele moooooie kruistafel heb je daar op de kop getikt! Zoals ik van de foto’s kan bekijken lijkt het alsof je hier met een kogelomloopspindel-geleiding te maken hebt en dan is het logisch dat je geen speling hebt.

  Wat is het merk van dat ding, want ik ben geïnteresseerd in die balgen. Wellicht kan ik dat eventueel bestellen bij de fabriek, of… weet jij misschien waar ik balgen kan betrekken?

  De balgen van m’n net verworven Meccanica Cortini L300 zijn aan vervanging toe.

  Om in het CNC-verhaal te blijven:

  Een vriend van me wil zo graag een CNC-bestuurde verdeeltafel. Wie weet een oplossing die ik hem kan aandragen?

  Avast bedankt!

  Vriendelijke groeten,

  #3802
  Mark2007
  Deelnemer

  Waarom vind ik zoiets nooit :?

  Een leuke kruistafel.

  Mark

  #3803
  Beunhaas102
  Deelnemer

  @ArnoldS

  Beunhaas102 wrote:

  De tafel heeft kogelomloopspindels ed. en heeft nauwelijks belasting gekent in die 50 uur

  Idd kogelomloopspindels, en ja dat loopt prachtig spelingsvrij en is toch prima bedienbaar. Echter dit is ook tegenwoordig al weer achterhaald, ipv. dit tafeltje is daarom een nieuwe besteld (moet as. week weer verder met de opbouw).

  Wel jammer dat ik er niet bij was toen ze hem weg wouden gooien, dan had ik de motoren misschien ook nog kunnen redden… Mja, toen ik hem zag liggen heb ik hem direct op de tank van mijn motor geknupt (letterlijk) 😆

  Wat betrefd de balgen, het tafeltje is van het merk Franke ( http://www.Franke-GMBH.de ), hieronder even overzichtje van de balgen;

  [img]http://members.lycos.nl/Zundappsite/Overig/balg.JPG[/img]


  @Mark2007
  , de reden dat jij nooit tegen zoiets aanloopt is misschien dat de mensen normaal zon mooi tafeltje niet achteloos in de oud ijzer container werpen 😯

  Is voor mij de 2e keer dat ik goed mazzel heb met kruistafels/machines, tegen de draaibank ben ik (letterlijk) met puur toeval aangelopen. De draaibank stond heel toevallig ook nog in de weg, en de eigenaar bleek de man van een oud vriendin van mijn moeder. Daardoor kon ik de machine meenemen voor ruwweg een tiende van de marktwaarde :P

  Ik ben overigens niet heel erg thuis in het cnc gebeuren, werk er wel dagelijks mee, maar wat er tussen de bediening en de motoren gebeurt is voor mij een beetje een raadsel 😳 Kan iemand misschien even kort uitleggen wat ik allemaal nodig heb etc.?

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 12)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar boven