Reizen per koninklijke (stoom)trein door Bulgarije

De nieuwste berichten Forums Locomotieven en spoorse zaken Locomotieven en spoor algemeen Reizen per koninklijke (stoom)trein door Bulgarije

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #1439
  Kevin_1
  Deelnemer

  Beste stoomliefhebbers,

  Het leek mij leuk om jullie over het onderstaande te informeren:

  Wij organiseren een unieke reis met de originele koninklijke trein van koning Boris III van Bulgarije, waarvan het salonrijtuig in 2010 deel uit maakte van de Royal Class tentoonstelling in het Spoorwegmuseum te Utrecht.

  Koning Boris III van Bulgarije was net als zijn vader een treinfanaat bij uitstek, toen hij in 1938 de beschikking kreeg over een eigen trein nam hij geen plaats in het rijtuig, maar klom hij direct op de bok van de versierde stoomlocomotief.

  De luxe salonrijtuigen worden op onze bijzondere rondreis getrokken door een historische SLM Winterthur stoomlocomotief uit 1935, wereldwijd zijn er nog maar enkele treinen uit deze serie bewaard gebleven. In 1979 werd de stoomlocomotief van de serie 01.23 (laatste van serie 01) gekozen om een museumstuk te worden. Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de Railway Traction Unit en het depot Sofia werd de locomotief in 1988 volledig gerestaureerd als functionerend museumstuk. Op 20 september 1989 heeft de locomotief tevens de Oriënt Express getrokken voor de passage door Bulgarije. Het kan tot wel 10 uur duren om de locomotief rijklaar te maken en de maximum snelheid van de locomotief ligt rond de 90 km/h. Voor de totale reis zal rond de 30 ton kolen benodigd zijn.

  Het interieur van de salonrijtuigen is volledig bewaard gebleven ook is het originele servies van Koning Boris III nog steeds aanwezig.

  Aan boord van de trein kunnen de passagiers naast het indrukwekkende uitzicht genieten van culinaire hapjes en drankjes. Het tweede deel van de reis wordt per touringcar afgelegd, waarbij een bezoek gebracht wordt aan de meest indrukwekkende locaties van het land.

  De Bulgaarse stad Veliko Tarnovo zal speciaal voor haar bezoekers een licht en muziekshow op het historische fort “Tsarevets” organiseren.

  De locomotief en de luxe salonrijtuigen zijn reeds uniek als ze stil staan, maar het is natuurlijk veel mooier om de trein in volle glorie te bewonderen en mee te gaan als passagier, dit was dan ook de opzet om deze reis te organiseren. Een stukje geschiedenis opnieuw beleven.

  Voor meer informatie en foto’s van de trein kunt u terecht op onze website: http://www.travel-bulgaria.eu

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar boven