Solid Edge

De nieuwste berichten Forums CNC Solid Edge

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 17)
 • Auteur
  Berichten
 • #769
  DS
  Deelnemer

  Hallo,

  Ik zit te wachten op berichten over het Solid Edge programma.

  Dit programma is door mij aangeschaft maar ik heb er toch nog wel wat vragen over. Het openingsscherm is b.v anders dan in het voorbeeld. Omdat ik toch niet de enige ben die dit programma aangeschaft heeft had ik al wel wat berichten over en weer verwacht.

  Het kan ook zijn dat ik door mijn weinig computer ervaring en nog nooit met een forum gewerkt hebbende op het verkeerde forum zit te zoeken.

  Kan iemand mij op weg helpen?

  Groeten,

  Dirk Schipper.

  #7123
  pfb
  Deelnemer

  Moi Dirk,

  Eerstens denk ik dat je op het verkeerde forum zit, maar dit terzijde.

  Doordat ik een dag in de week bij een technische firma werk heb ik een beetje gezien van Solid Works, een 3D programma van de concurent.

  De opbouw ziet er bij dat program eenvoudiger uit. Zonder boek ben ik er al een beetje wegwijs op, maar bij Solid Edge kom ik er niet uit.

  Misschien kan een van de deskundigen een paar regels maken hoe je moet opstarten en b.v. een fout moet herstellen. Want fouten maak je juist in het begin en ik weet niet hoe ik die kan herstellen.

  De helpfunctie geeft ook niet veel duidelijkheid.

  In het boek van H.R.Visser; Een inleiding tot Solid Edge, staat ook een ander beginscherm. Dat helpt ook niet erg.

  Ik kan hier nog geen grip op krijgen en dat is jammer want het lijkt mij toch een leuk programma.

  Groetjes Peter

  #7124
  Erik.B
  Deelnemer

  Ik heb ook op mijn oude school (en een aantal keren thuis) eens mee gewerkt. Ik moet zeggen dat het een prima en makkelijk programma is. Ik heb een studenten verzie voor thuis. Helaas werkt die niet op mijn (en pa’s) pc (hij wil niet op starten). Ondertussen heb ik Inventor 10. Ik merkt toch dat ik hier wat meer moeite mee heb dan bij Solid Edge. Maar eigenlijk moet ik het nog maar eens aan beginnen om het echte verschil te kunnen zien.

  Over Solid Egde is hier niet veel te vinden. Als je het op een ander forum probeert en ze kunnen je daar goed bij helpen, is het een leuk idee om hier ook wat informatie te posten. Interessant is het wel:)

  Erik

  #7125
  Foden_sam
  Deelnemer

  Hallo Erik en Dirk,

  Grappig, ik heb precies de omgekeerde ervaring als Erik. Ik heb me (enigszins) wegwijs gemaakt in Inventor 10 m.b.v het boek van CAd-college en kan er redelijk mee overweg vind ik zelf. Met Solid Edge heb ik grote ruzie en heb dat voorlopig an de kant geschoven. Ik wil w.s in S.E. dingen doen volgens de Inventor methode en dat werkt niet. Heb er vooral moeite mee dat ingegeven maten tijdens het tekenen wijzigen, tenzij expliciet vergrendeld. Zal wel aan mij liggen, maar ik werd er een beetje moe van.

  Ben toch wel nieuwsgierig of er via het forum wat meer licht op het werken met Solid Edge komt. De instructies van Hans Tjeerdsma geven wel wat informatie, maar niet alles lukt zoals hij laat zien. Hij merkt terecht op dat er geen cursus Solid Edge verwacht mag worden. Zijn er al mensen die vorderingen hebben gemaakt met het CNC gebeuren?

  Groeten,

  #7126
  Anoniem
  Inactief

  Nu begin ik toch wel nieuwschierig te worden wat er niet wil lukken, wat ziet er anders uit? Wat wordt er wel en wat wordt er niet gesnapt?

  #7127
  wijns
  Deelnemer

  Ik kan nog niet eens inloggen , hoeft eigenlijk ook al niet meer. :?

  Dirk

  #7128
  Anoniem
  Inactief

  Dirk,

  Ik neem aan dat je bedoelt inloggen om SolidEdge te bestellen? Stuur mij even een mailtje / DM met de gegevens waarmee je probeert in te loggen..

  #7129
  Roy Wilms
  Deelnemer

  Ik gebruik inventor. Heb het deels zelf aangeleerd dmv een boek. Hiervoor was ik gewend om te tekenen met radan. Dit is meer een cad/cam programma voor plaatwerk. Dit werkte veel eenvoudiger vond ik, dan inventor. Maar met inventor kun je ween makkelijker met samenstellingen e.d. werken. Wat dat betreft is radan achterhaald.

  Maar om even snel iets eenvoudigs op te tekenen (bijvoorbeeld voor het vinden van snijpunten e.d.) vind ik een 2D programma vele malen eenvoudiger.

  Roy

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 17)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar boven