spaakwielen herstellen

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #1668
  val
  Deelnemer

  Tja ..door ongelukkige val is een van de tender-wielen beschadigd. Er onbreekt nu een opstaande boord van. 15mm, Zou ik dit stukje kunnen herstellen met bij te solderen/lassen en weer mooi af te draaien?

  #11058
  val
  Deelnemer

  Een stuk van die opstaande boord ontbreekt, diam wiel. 48mm.

  #11059
  pfb
  Deelnemer

  Moi Val,

  Mijn oplossing zou zijn; de hele rand ( boord) eraf draaien en een nieuwe ring maken en er met hardsoldeer er weer opzetten. Daarna het wiel op de draaibank na bewerken.

  Geen gepruts met stukjes erin, dat gaat nooit goed.

  Succes, Peter

  #11060
  val
  Deelnemer

  Dag Peter,

  dank u voor de tip!

  kheb nog een ander idee verkregen. Gebruikt men ook bij gevorderde slijtage baanwielen! Korte uitleg: Het gietwiel een eind afdraaien, een “ring” waarvan we de binnenmaat op perspassing draaien, deze opwarmen en over het gietwiel persen of die ring met pas-passing met loctite vastlijmen om daarna weer op de juiste buitenmaat af te draaien. Dit idee staat ergens omschreven in “onder stoom” oude jaargang?

  mvg

  Val

  #11061
  val
  Deelnemer

  val wrote:


  Dag Peter,

  dank u voor de tip!

  kheb nog een ander idee verkregen. Gebruikt men ook bij gevorderde slijtage baanwielen! Korte uitleg: Het gietwiel een eind afdraaien, een “ring” waarvan we de binnenmaat op perspassing draaien, deze opwarmen en over het gietwiel persen of die ring met pas-passing met loctite vastlijmen om daarna weer op de juiste buitenmaat af te draaien. Dit idee staat omschreven in “onder stoom” nr2 1998

  mvg

  Val

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar boven