Stoomplezier in Leek definitief voorbij???

De nieuwste berichten Forums Stoom algemeen Evenementen Stoomplezier in Leek definitief voorbij???

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 26)
 • Auteur
  Berichten
 • #830
  Jos van Wijck
  Deelnemer

  Beste allemaal,

  Mij bereiken steeds meer berichten dat de stoomevenementen (Werkende stoom in Miniatuur en Kleintje Stoom) in familiepark Nienoord in gevaar komen door de tenuitvoerlegging van een nieuwe visie op het gehele Landgoed Nienoord. Zo schijnt in ieder geval het kamperen op het terrein zelf voorbij te zijn.

  Kunnen we als modelbouwers en stoomvrienden onze vrienden van de Nienoord Spoorwegen niet ondersteunen?

  Ieder idee is welkom, ik denk zelf aan het boycotten van de eerst komende evenementen zodat men voelt wat het is als de stoomfluiten daar tijdens het Hemelvaartsweekend niet meer door de Nienoordse bossages klinken.

  Met hartelijke groet,

  Jos!

  #7460
  Jeroen
  Deelnemer

  Allema…..! Dát is verbijsterend nieuws. Iemand een idee hoe ver die plannen zijn? Ik vond het al eigenaardig dat de pachtster van het restaurant er van de zomer afscheid nam.

  Jeroen

  #7461
  john
  Deelnemer

  mensen mensen, geen paniek.

  ook mij is dit ter oren gekomen, en het klinkt allemaal erger dan het is.

  JA, met kleintje stoom zal er niet meer op het laantje gekampeerd mogen worden.

  JA dit zal ook met de grote stoomdagen zo zijn.

  moeten we dan boos worden en boycotten ? NEE

  Het park ondergaat de komende tijd veel veranderingen, daarbij zal het laantje ingenomen worden voor andere doeleinden dan kamperen.

  er zal naar een alternatieve locatie worden gezocht, waarbij zeer waarschijnlijk ook voorzieningen aanwezig zullen zijn (toilet/douche).

  Ook camping westerheerd gaat uitbreiden om meer plek aan te kunnen bieden.

  Dat er iets zal veranderen dat is zeker, maar ik vind dat we de stoomdagen moeten boycotten omdat we niet meer op het laantje mogen staan.

  #7462
  joosik276
  Deelnemer

  ik vind het dan wel jammer als de stoom dagen in leek niet door gaan want dan kan ik mij 600 niet meer testen :?

  gr joost

  #7463
  john
  Deelnemer

  joosik276 wrote:

  ik vind het dan wel jammer als de stoom dagen in leek niet door gaan want dan kan ik mij 600 niet meer testen :?

  gr joost

  Beste Joost,

  het lijkt me sterk dat de stoomdagen 2010 niet door zullen gaan, het zal alleen anders worden, met betrekking op het kamperen en het avond gebeuren.

  Daarmee bedoel ik dat je niet meer makkelijk naar je tent/caravan kunt lopen vanaf station Nienoord, maar dat je wat verder moet lopen, of de auto/fiets moet pakken.

  Zelf logeer ik de afgelopen 2 jaar bij mensen in Nietap, naast Leek, dit is prima te lopen dus ik zie geen problemen.

  Veranderingen hebben gewenning nodig, en als je al jaaaren op de stoomdagen komt en je altijd op het laantje hebt gestaan, tja, dan is het even omschakelen als je niet meer daar mag kamperen.

  Maar ook dat zal wel weer gewoon worden na een tijdje

  #7464
  john
  Deelnemer

  john wrote:

  er zal naar een alternatieve locatie worden gezocht, waarbij zeer waarschijnlijk ook voorzieningen aanwezig zullen zijn (toilet/douche).

  Hiermee bedoel ik dan ook een alternatieve locatie om te kamperen.

  De stoomdagen blijven gewoon op het jeugdpark/Nienoord spoorwegen.

  Wat ik heb gehoord is dat er zeg maar meer nadruk op stoomdagen komt te liggen.

  Dus die prullaria kraampjes vlak bij het “familie huus” gaan verdwijnen.

  #7465
  Jeroen
  Deelnemer

  Oh, gelukkig. Dat klinkt al veel beter. Zolang dat spoortje er maar blijft liggen en wat mij betreft met nog een halve kilometer erbij.

  Meer nadruk op stoom klinkt mij zelfs veel beter in de oren en het is in ieder geval beter dan verdwijnen in één of ander modern bestemmingsplan.

  Kunnen we weer rustig verder bouwen.

  Jeroen

  #7466
  Jos van Wijck
  Deelnemer

  Goeienavond,

  Ik hoop oprecht dat John gelijk zal hebben! Maar feit is wel dat het mensen die de Stoomdagen in Leek mede groot hebben gemaakt, nu min of meer als ongewenste gasten worden beschouwd. Veel modelbouwers en hun partners zijn al op leeftijd en zullen geheid afhaken als de afstand tussen het evenement en de kampeerfaciliteit te groot is. Daarnaast zal er ook voor velen nu een financiële drempel zijn.

  Ik begreep uit eerste hand inmiddels dat een aantal vaste Leekgangers nu al heeft besloten niet te gaan, waaronder enkele Duitse gasten.

  Voor de spoorbaan hoeft men daar niet te gaan, het gaat puur om de altijd zo geweldige atmosfeer en de unieke gelegenheid elkaar op een centrale plek te ontmoeten. Je moet er toch niet aan denken om de Stoomdagen zonder een groot aantal “bekende gezichten” (lees vooraanstande modelbouwers met hun schitterende modellen die voor velen een inspiratie zijn) te moeten doen.

  De Stoommannen (en vrouwen) van Leek hebben het zo fantastisch gedaan al 36 jaar lang en verdienen dit lot niet. Ik hoop dat er evt een mogelijkheid komt om een petitie oid te kunnen tekenen, ook al zal het wellicht niet veel uitmaken.

  Voor hen die wel naar kleintje stoom en Werkende Stoom in miniatuur gaan: veel plezier en steek ze een hart onder de riem.

  Mvg,

  Jos

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 26)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar boven