TAIG

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 40)
 • Auteur
  Berichten
 • #435
  Mark2007
  Deelnemer

  Weet iemand een winkel in Nederland die TAIG spullen verkoopt, vroeger zat er in de vijzelstraat in Amsterdam schijnbaar een winkel maar of die nu nog bestaat ?

  En op internet kan ik alleen dealers in Amerika en ENgeland vinden

  #3913
  Alex
  Deelnemer

  Mark2007 wrote:

  Weet iemand een winkel in Nederland die TAIG spullen verkoopt, vroeger zat er in de vijzelstraat in Amsterdam


  Als je nu ook even uitlegd wat TAIG spullen zijn…….?

  Goeten Alex

  #3914
  Mark2007
  Deelnemer

  http://www.taigtools.com/

  ook bekend in Engeland onder de naam : http://www.peatol.com/

  en in Nederland blijkbaar verkocht onder de naam grimberg

  #3915
  ArnoldS
  Deelnemer

  Hallo Mark,

  Op de Nederlandse markt is deze kleine draaibank niet levensvatbaar. Er is zo veel concurrentie op het gebied van kleine draaibanken. Er zit nog een klein nadeeltje aan deze draaibank: de schaalverdeling (en daarmee ook de schroefspindels) is Brits imperiale maatvoering: in inches dus. In Groot-Brittannië is men echter verplicht om machines met metrische schaalverdeling te verkopen. Dus als je ‘m toch in het buitenland moet kopen, koop ‘m dan in Groot-Brittannië.

  Het probleem blijft echter met alle kleine, betaalbare, niet van Chinese makelei zijnde draaibankjes: waar koop je zoiets in Nederland? Helaas nergens of je moet flink in de buidel tasten, want de Nederlandse middenstand wil best importeren maar dan moet je je behoorlijk vastleggen zonder dat je het apparaat hebt kunnen uitproberen! Elk draaibankje wat speciaal voor jou wordt geïmporteerd betaal je in Nederland zo’n 40% meer voor dan dat je het zelf importeert! Soms zelfs veel meer dan dat. Dat heeft te maken met het door de detaillist geachte risico.

  Ik vraag me dus echter oprecht af hoe je tot je keuze gekomen bent. Wat waren jouw kriteria: goede kwaliteit oke, maar moest ie persé klein zijn?

  Prijs misschien? Heb je wel eens gedacht aan een Cowells zie http://www.cowells.com/ Dit is een klein ambachtelijk eenmansbedrijfje die het persoonlijk contact met de klant hoog in het vaandel heeft. Dus ondanks de afstand naar Groot-Brittannië een goede service gegarandeerd. Het overwegen waard misschien?

  Vriendelijke groeten en prettige kerstdagen,

  #3916
  Mark2007
  Deelnemer

  Hoi Arnold, het is namelijk zo dat ik al een taig draaibankje heb, overgenomen van een vriend van mij een tijdje geleden en ik wat extra onderdelen zoek als een bril en een freessupport enz, de taig draaibankjes zijn net zo nauwkeurig als een emco.

  Alleen heb ik in Nederland nog geen winkel gevonden, er schijnt een winkeltje te zitten in de vijzelstraat in Amsterdam maar daar kan ik geen gegevens over vinden.

  Een andere optie is een andere draaibank erbij, daar heb ik ook wel een optie staan bij iemand(omdta ik ook graag langsvoeding wil hebben e.d.) maar dan wil ik waarschijnlijk toch deze erbij houden (hij is te leuk om weg te doen).

  Mark

  ps mocht iemand een naam weten van het winkeltje in de vijzelstraat in Amsterdam of een e-mail/website dan hoor ik dat graag

  #3917
  Beunhaas102
  Deelnemer

  Even voor de duidelijkheid, je hebt zon bankje;

  [img]http://www.lathes.co.uk/taig/img0.gif[/img]

  En je zoekt een bril ervoor en een freessupport;

  [img]http://www.lathes.co.uk/taig/img4.gif[/img]

  #3918
  Mark2007
  Deelnemer

  Ja helemaal goed.

  Die van mij heeft een wat andere behuizing eromheen en een andere motor/pulleys/drieklauw maar de basis is hetzelfde

  [img]http://i18.tinypic.com/8ekxqmt.jpg[/img]

  #3919
  ArnoldS
  Deelnemer

  Wow Mark,

  Dat is een mooi stukje huisvlijt! 😯

  Je hebt me wel een mooie eerste kerstdag bezorgd, want inderdaad heeft er vroeger een gereedschapswinkel in de Vijzelstraat van Amsterdam gezeten. Dus ik dacht: Ik kijk even wat oude ‘Modelbouwers’ er op na en misschien vind ik wel en advertentie van die firma. Een paar jaargangen uit de jaren tachtig leert dat er veel is verdwenen aan leuke kleine zaakjes, evenals de haardracht van de mensen van toen. 😉

  Ik kon helaas niets vinden in de oude Modelbouwers echter navraag bij familie en vrienden (want die waren er toch) ontdekte ik dat er inderdaad wel een gereedschapswinkel is geweest maar heden compleet weg is, inclusief het pand dat door slechte fundering moest worden gesloopt!

  Het verhaal lijkt waarachter wel op die van metaalhandel H.L. Granaat http://www.granaat.com/ die onlangs de deuren sloot aan de Oude Schans te Amsterdam, ook doodzonde, maar ik hoop dat deze nog eens terugkomt.

  Ik wens je een mooie tweede kerstdag.

  Vriendelijke groeten,

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 40)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar boven