Tandwielen automatische voeding Proxxon PD210

De nieuwste berichten Forums Stoom algemeen Werkplaatstechniek Tandwielen automatische voeding Proxxon PD210

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #679
  andre57
  Deelnemer

  Hallo, ik zit met een klein probleem. Heb deze week een tweedehands Proxxon PD210 gekocht. Nu blijkt de automatische voeding niet te werken.

  Na inspectie bleek het tandwiel 64 buiten /16 binnen defect (tanden 16 zijn voor de helft verdwenen!)

  Heeft iemand de oorspronkelijke tekening met “ersatz delen” voor mij beschikbaar?

  Ook ben ik benieuwd of het mogelijk is zo’n tandwiel zelf te maken?

  Graag een reaktie, met vriendelijke groet Andre

  #6568
  ArnoldS
  Deelnemer

  Hallo André,

  Ach ja, dat was ook mijn eerste draaibankje, maar inmiddels heb ik deze verkocht aan een vriend. Zover ik me kan herinneren staat er op de onderdelentekening en de bijbehorende lijst juist niets over de gebruikte tandwielen. Waarom weet ik niet. Wat ik wel weet is dat het hier gaat om tandwielen van moduul 1 en dat deze tandwielen eenvoudig te verkrijgen zijn bijvoorbeeld bij http://www.maedler.de/de/Catalog/G/1643.aspx” class=”bbcode_url”>http://www.maedler.de/de/Catalog/G/1643.aspx of http://www.hpcgears.com/index.htm” class=”bbcode_url”>http://www.hpcgears.com/index.htm of http://www.lemo-solar.de/” class=”bbcode_url”>http://www.lemo-solar.de/ Deze firma’s hebben kunstof wielen in allerlei soorten en maten.

  Mocht je wel voor het origineel willen gaan dan zou ik ook googelen op bijvoorbeeld ‘lathe ML210’, ‘Reccord ML210’ en ‘Toyo ML210’.

  Ik zal je een geheimpje verklappen: Het is namelijk eigenlijk de Toyo ML210 en dat kun je zien aan de binnenzijde van het huis aan de onderkant. Dit draaibankje is immens populair in Groot-Brittannië waar ie bekend staat onder de merken Toyo en Reccord. Tegenwoordig wordt dit draaibankje gefabriceerd in Korea onder de naam Manix. Proxxon’s opvolger van de PD210, de PD230E is echter een geheel eigen ontwikkeling maar bevat nog steeds onderdelen die ook gebruikt worden in de 210. Kijk ook eens hier http://www.lathes.co.uk/toyo/index.html” class=”bbcode_url”>http://www.lathes.co.uk/toyo/index.html als je wat meer over de geschiedenis wilt weten. Ik hoop dat je hiermee wat verder komt.

  Vriendelijke groeten,

  #6569
  andre57
  Deelnemer

  Dank je voor de respons Arnolds. Ik heb het tandwiel via Proxxon Duitsland besteld. Het blijkt gelijk aan de PD230 te zijn!

  groet Andre

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar boven