vraag over Ramsones 2 inch stoomtrekkr

De nieuwste berichten Forums Stoom algemeen Stoomwalsen & Trekkers vraag over Ramsones 2 inch stoomtrekkr

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #1861
  brammoos
  Deelnemer

  Wij zouden graag in contact komen met een eigenaar die ook een 2 inch model van de Ramsones stoom trekker heeft gebouwd. Wij zijn in het trotse bezit van een dergelijke machine en hebben verder alles aan het werken en draaien maar er blijft een grote puzzel over, hoe krijgen wij het opgepompte water van de aspomp in de ketel, Normaal gaat dit met een bypass maar in ons geval lijkt dat niet te werken en wij kunnen het om begrijpelijke Redenen niet meer aan de bouwer vragen. Het zou ons erg helpen wanneer iemand het uit zou kunnen leggen. Graag contact via junction@exclusivemodels.nl.

  Met vriendelijke groet, Bram en Hans

  #11564
  Foden
  Deelnemer

  Hallo Bram en Hans,

  Wellicht is er reeds een reactie gegeven op de vraag.

  Gaat het over de Ransomes gebouwd naar de tekeningen van Peter Bijlholt? Er zouden een paar redenen kunnen zijn dat de pomp niet goede werkt; althans ik neem aan dat je de pomp aangedreven vanaf de krukas bedoelt. Het is lang geleden dat ik die heb gebouwd of gereden. Een paar suggesties:

  Sluiten de kleppen goed af en de pompplunjer? Sluit de by-pass kraan goed? Opent de terugslagklep van aansluiting op de ketel? En als laatste: wordt de pomp niet te heet? Deze is gemonteerd op een hoornplaat tegen de vuurkist. Daar zou op zijn minst een isolerend blokje tussen moeten (hardhout, Trespa o.i.d.) zoals is vermeld op de tekeningen.

  Tot slot: Jullie eindigen met: Het delen van kennis is altijd een verrijking, maar als men alleen een reactie stuurt naar het opgegeven mailadres, komt van het delen niet zo veel terecht en dat komt het nut van een forum niet ten goede.

  Succes met de Ransomes,

  Foden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar boven