Wat about een bouwpakket?

De nieuwste berichten Forums Stoom algemeen Stationaire machines Wat about een bouwpakket?

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 14)
 • Auteur
  Berichten
 • #526
  Guzzzy
  Deelnemer

  Hallo,

  het zal wel al meerdere keren besproken zijn, maar ik kom er toch nog eens mee aandragen.

  Met bouwpakket bedoel ik, een volledig pakket onderdelen, die liefst nog moeten afgewerkt worden, zoals draaien, frezen, boren en wat al meer.

  Omdat een puzzel, die ik enkel nog moet in mekaar schroeven, me nix zegt.

  Waarom dan een pakket? wel het is soms moeilijk om aan materiaal te komen, tenminste in hoeveelheden die voor ons interesant zijn. Maar ik vertel daarmee nix nieuws.

  En helemaal moeilijk is het, als je gietstukken wil. In mijn buurt weet ik één gieterij, en die hebben wat beters te doen, dan minimundus voor mij in vorm te gieten.

  Heb al eens gekeken bij oa. Zimmerman, maar dat is volgens mij alleen een afgebouwd produkt, of een pakket afgewerkte onderdelen. De prijs deed me ook niet fluitend naar huis fietsen.

  Wat zijn Uw bevindingen in deze?

  Frans

  #5088
  Alex
  Deelnemer

  Het is al 25 jaar terug dat ik een “bouwpakket”van ze gemaakt heb maar deze Engelse firma leverd ze nog steeds, en dat al 110 jaar! Ik denk dat dit is wat jij bedoeld; http://www.stuartmodels.com/.

  Groeten Alex

  #5089
  Guzzzy
  Deelnemer

  Dank je wel Alex, kan ik toch weer fluitend op de fiets. 😉

  #5090
  gengler
  Deelnemer

  Hallo Frans,

  Die pakketten van Stuart worden o.a. geleverd door Rob Sauerbier in Zierikzee (heeft helaas nog altijd geen web-site), maar hij staat meestal op de Stoomdagen. Als je een telefonische bestelling plaatst, neemt hij je bestelling desgewenst mee naar de Stoomdag.

  Tel: 0111 – 41 41 46

  e-mail: sauerbierADhetnet.nl (vervang AD door @)

  En onlangs was ik even bij Henk Bunte (Modelbouwatelier Apeldoorn) en die had ook een paar pakketten van Stuart, en ook vergelijkbare pakketten van een andere leverancier. Zie: http://www.modelbouwatelier.nl/

  Overigens zijn er, vooral in Engeland, nog meer leveranciers van pakketten; zie de advertenties in “The Model Engineer” of struin het Internet af.

  Maar schrik niet van de prijzen; daarvoor kan je heel wat stafmateriaal kopen (eventueel met een gekocht gegoten vliegwiel; ook die vind je bij Sauerbier en op de Stoomdagen).

  Succes er mee!

  Gep

  http://home.tiscali.nl/gepengler/

  #5091
  Beunhaas102
  Deelnemer
  #5092
  Guzzzy
  Deelnemer

  Gengler schreef:

  Maar schrik niet van de prijzen; daarvoor kan je heel wat stafmateriaal kopen (eventueel met een gekocht gegoten vliegwiel; ook die vind je bij Sauerbier en op de Stoomdagen).

  Het is waar dat die bouwpakket prijzen schrikbarend zijn, en het liefst sprokkel ik zelf de nodige materialen bij mekaar. Maar de handel is meer op professionele klanten afgestemd, hier toch (het Antwerpse).

  Als je een volle lengte koopt, willen ze die nog wel doorzagen, mits betaling.

  Maar wat doe je met 3m lagerbrons of Berrillium koper. Het is ook duur, en er zijn zoveel maten in. dat de kosten niet te doen zijn. voor het amateurbudget.

  Om over gietstukken nog te zwijgen, en zelf gieten waag ik niet. Dat is een vak op zich, en brengt ook weeral kosten mee.

  Het bespaart me wel tijd, zo’n pakket, heb nog zo veel plannen. ( voor de grote veerman komt) 😥

  Mooie site heb je trouwens, dat werkt stimulerend!

  #5093
  Guzzzy
  Deelnemer

  Beunhaas,

  je tips zijn altijd interesant, zo ook deze site van RC machines.

  Ik heb heel veel info gekregen de laaste dagen, dank je wel mensen allemaal. Zou nog een paar latjes RAM in m’n kop moeten laten steken, dat gevoel heb ik wel ja.

  Kan volop aan de slag, wat subsidies of sponsering mis ik nog. 😉

  #5094
  gengler
  Deelnemer

  Zojuist zag ik dat ook VDH in Utrecht sinds kort materiaalpakketten voor 3 Stirlingmotortjes heeft. zie: http://www.vdhbv.nl/Html/Producten/vdhbv/Nederlands/Markt1/34Sale.html

  En wat betreft bescheiden hoeveelheden stafmateriaal:

  Het kost inderdaad wat moeite om de weg daar naartoe te vinden, maar in elk geval staan de Locloods (zie: http://www.locloods.nl/ ) en Rob Sauerbier over het algemeen op de Voor- en de Najaarsstoomdag. Bij voorkeur vooraf telefonisch bestellen, want ze kunnen niet hun gehele assortiment meeslepen. Voor zo ver ik weet, leveren ze ook per post.

  Kijk ook eens op Marktplaats onder “Bouw en Tuin” => Draaibanken.

  Daar adverteren 3 mensen vaak met restpartijtjes; vooral messing, brons, en aluminium.

  Ook heeft Herman Buitelaar altijd wat restpartijtjes liggen.

  En tijdens die Stoomdagen vind je ook vele anderen, zowel “echte” commerciele bedrijven als particulieren, die hanteerbare stukjes verkopen.

  Verder leveren bij mij in de buurt (Delft) ook kleinere stukjes aan particulieren:

  In Rotterdam: http://metaalwinkel.nl/

  In Den Haag: http://kokkelink.nl/

  En zo zijn er vele anderen; vast ook in de buurt van Antwerpen!

  Succes er mee,

  Gep

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 14)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar boven