Water

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #143
  klaas
  Deelnemer

  Hallo stoomlui

  Is het waar dat je beter regenwater kunt gebruiken voor je ketel dan gedistileerd water

  groetjes klaas

  #2169
  wim600008149
  Deelnemer

  Beste Klaas,

  In feite wel. Het probleem met gedestileerd water dat je bij de meeste drogisten en doe-het-zelf zaken kan kopen is dat het in feite niet 100 % technisch/chemisch zuiver is. Dit wil zeggen dat dit water tijdens het produktieproces maar één of hooguit twee maal wordt verdampt om de aanwezige mineraal-ionen te verwijderen. Dit is echter niet genoeg om ze allemaal te verwijderen. Maar omdat men de kostprijs van dit water redelijk wil houden, en omdat destillatie een tijdrovend en energieverslindend proces is, beperkt men zich hier uiteraard. Zuiver laboratorium-water met een ph van exact 7 (dus neutraal) is in feite het meest betrouwbaar maar dit is meestal gesynthetiseerd water en verschrikkelijk duur.

  Het beste alternatief is regenwater door een koffiefilter laten lopen (eventueel twee of drie maal). Daarna, om te deminiraliseren (de zouten eruit te verwijderen) een keer door een ionenwisselaartje jagen. Als derde stap, enkel als je echt die moeite wil doen, kan je nog eens afkoken en laten condenseren (maar dit is niet noodzakelijk).

  Tip :

  bewaar je watervoorraad in flessen of potten die je volledig kan afsluiten van de lucht en laat die flessen ook slechts open zolang ze effectief open moeten zijn (dus bij overgieten). Aanraking met de lucht dient zoveel als mogelijk vermeden te worden om je voorraad water in goede conditie te houden.

  …als bij jou in Hengelo het weer net zoals hier in België is zal het nog wel een paar keer regenen… :wink:

  Mvg, Wim

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar boven