Aangemaakte reacties

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: toerenteller #5747
  draaibankboy
  Deelnemer

  hallo

  kan er mij iemand vertellen waar ik zo van die zelfbouw toerentallers kan vinden? ik heb onlangs een frequentieregelaar gekocht voor de motor van mijn freesmachine. het zou gemakkelijk zijn om zo het exacte toerental te weten van mijn hoofdspil.

  mvg.

  Draaibankboy

  In reactie op: Van 380 naar 220… #6071
  draaibankboy
  Deelnemer

  ik heb ook motor van een freesmachine omgebouwd van 380 naar 220V d.m.v. een condensator (schakeling van Steimetz). het aanloopkoppel bedraagt 20 tot 30% van het originele aanloopkoppel. hierbij kan je in de problemen geraken als je hoge rotatiefrequenties wilt geraken of bij zware werkstukken (de motor haalt zijn snelheid niet). Het vermogen in bedrijf bedraagt ook iets van een 70%. dit betekend dat je wat gas zult moeten terug nemen bij zware ruwbewerkingen. voor mijn freesmachine was dat geen probleem omdat ik mijn probeer te beperken tot licht bewerking.

  In reactie op: Luchtdichte koppeling met O-ring #6063
  draaibankboy
  Deelnemer

  Beste Guido

  Je moet eens naar de website http://www.eriks.be surfen. daar moet je zoeken naar de o-ring calculator. Ik heb het nog niet getest, maar ik denk dat je daarmee wel verder kunt.

  mvg.

  Dries

  In reactie op: Probleem met de Optimum draaibank D280x700G #5577
  draaibankboy
  Deelnemer

  voor het draaien gebruik ik de beitelslede relatief weinig. De beitelpunt heeft enkel invloed op het wegbuigen + torsen van de beitelarm. als dit gebeurt zal men trillingen en lawaai krijgen maar conisch draaien lijkt mij sterk overdreven omdat er gesneden wordt met een constant snijkracht. moest de snijkracht op de beitelpunt toenemen zal de beitelarm verder torsen. hierdoor zal je wel “conisch ” draaien.

  Ik ga eerst mijn draaibank opnieuw uitlijnen met een machinewaterpas. daarna zal ik het probleem opnieuw evalueren.

  In reactie op: Wat voor staal gebruiken #5913
  draaibankboy
  Deelnemer

  Beste Safecracker

  Voor het verspanen van RVS met hardmetalen beitels gebruik je best een snijsnelheid van 70-80m/min dit samen een goede koeling geeft een goed resultaat. Voor de dunwandige werkstukken is het aangeraden om een nadraaibeitel te kiezen met een kleine neusradius (0.4mm en kleiner), een aanvalshoek van 90┬░ en een scherpe wighoek.

  mvg.

  Dries

  In reactie op: Probleem met de Optimum draaibank D280x700G #5573
  draaibankboy
  Deelnemer

  Beste Safecracker

  Ik ben nog steeds geïnteresseerd in die handleiding. Een digitale versie doormailen is al voldoende, dan kan ik die handleiding zelf afdrukken.

  Hier is mijn email adress: dries_schrooten@msn.com

  ik ben heel blij dat u mij wil helpen. Als er iets is waarmee ik u kan helpen, dan laat maar iets weten.

  mvg.

  Dries

  In reactie op: draaibanken #2960
  draaibankboy
  Deelnemer

  Ik sluit me aan bij de mening van Roy. Ik heb zelf een Optimum draaibank en nog steeds heel tevreden over. 2 jaar geleden heb mij nog een 2de hands freesmachine gekocht van Lux Mill (made in Taiwan). Het is een vergelijkbare machine van Optimum F30. Het merk kende ik niet. Maar na een revisie en enkele aanpassing, ben ik zeer tevreden over het resultaat van deze machine.

  De kwaliteit en de kostprijs van de machine ligt volledig bij de koper in handen! Die bepaalt wat hij/zij wil bereiken met die machine. Je gaat geen nieuwe Mercedes auto kopen om enkel rond de kerktoren te blijven rijden.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Scroll naar boven