Aangemaakte reacties

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 32)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: myford super 7 #8114
  Foden_sam
  Deelnemer

  enkel de bewigings as (spil ) ven de dwarsslede heeft iets of wat speling , maar als je iets of wat kan draaien weet je dit wel op te vangen .

  maar in principe zou ik hier een een ander in moeten zetten .

  Ken

  Even ingaand op bovenstaande: bij Arc-Eurotrade (http://www.arceurotrade.co.uk/projects.aspx) staat hoe je de spindel van de dwarsslede kunt verbeteren door toepassen van 2 druklagertjes en een naaldlager. Omschrijving van hoe en en met welke maat lagertjes staat op de site beschreven. Heb dit toegepast op mijn ML10 en het geeft zeker een verbetering. Je haalt er geen speling op de draad mee weg natuurlijk, maar wel de speling uit de bevestiging van slede aan spindel. Succes met je Myford 7

  In reactie op: Advies spoor 5 stoomlok #8030
  Foden_sam
  Deelnemer

  Jaap,

  De beschrijving voor het maken van kegelwielen zou staan in “Building the Climax”. Dat staat althans vermeld in het boek “Building the new Shay”

  Dit boek heb ik zojuist aangeschaft en het is inderdaad geweldig om alleen al door te kijken. Ik heb ook nog geen aspiraties om een loc te gaan bouwen, maar heb het boek aangeschaft om informatie te vergaren.

  Prijs van het boek valt mij mee voor zo’n verzorgde uitgave, alleen de verzendkosten uit USA waren nogal fors.

  Succes er mee,

  b. van der Steen

  In reactie op: Big Boy Union Pacific loc #7934
  Foden_sam
  Deelnemer

  Goede morgen Arjan,

  Misschien kan op deze site wat vinden: http://www.livesteamlocomotives.com/

  Er wordt weliswaar gesproken over een 71/4″ schaal, maar als er tekeningen zijn op die schaal is verschalen misschien een optie. Je kan dan alleen geen gebruik maken van de aangeboden gietstukken natuurlijk.

  Succes met verder zoeken.

  In reactie op: HBM BF30 #7840
  Foden_sam
  Deelnemer

  Hallo Bert,

  Leo heeft gelijk wat betreft de variabele regeling: daar kleven twee zwakkere punten aan:

  1e: als je bij een laag toerental relatief veel kracht vergt, dan gaat het toerental omhoog. Kan vervelend zijn bij bijv. tappen va schroefdraad.

  2e. de printplaat is vooral gevoelig voor stotende belasting zoals optreedt bij “fly-cutting” . Dit houdt eigenlijk verband met punt 1, alleen gaat bij flycutting de print constant de snelheid aanpassen aan de gevraagde kracht en raakt daarbij oververhit.

  Voor dit laatste punt was ik overingens gewaarschuwd door Buitelaar bij aanschaf van mijn BF 20 kolom, die een gelijksoortige regeling heeft.

  Succes verder met het maken van je afwegingen.

  In reactie op: automatische voeding, hoeveel toeren per minuut? #7651
  Foden_sam
  Deelnemer

  Hallo Mark,

  Zonder een direct antwoord op je vraag omtrent de voedingssnelheid te kunnen geven zou ik je willen aanraden om een toerenregeling toe te passen en een slipkoppeling om brokken te voorkomen. Er heeft in O.S. ooit een tekening en beschrijving gestaan van een voeding voor een frees, maar ik weet helaas niet meer in welk nummer of jaar. Je zult dat op kunnen zoeken in de index denk ik. Dat ontwerp was gebaseerd op een gelijkstroom motor bijv. een ruitenwissermotor. Ik heb dat zelf ook zo toegepast jaren geleden en dat werkt nog steeds naar tevredenheid.

  Succes verder met puzzelen.

  In reactie op: verenstaal 18 mm breed #7587
  Foden_sam
  Deelnemer

  Hallo Michel,

  Als op de site van de Stoomgroep onder Links / Commercieel kijkt staat daar Alcomex veren. In hun catalogus staat verenbandstaal in verschillende maten. Geen 18 mm. weliswaar, maar wel 15 en 20.

  Misschien is dat wat voor je.

  Succes er mee.

  In reactie op: Stoomvoedings pomp #7342
  Foden_sam
  Deelnemer

  Een vraag n.a.v. het bericht van dhr. Hoogendoorn en de antwoorden van John en RenĂ©: op de site van Stoomgroep Zuid zijn tekeningen te vinden van dhr Coolegem, van een stoompomp met een verhouding 16 : 10 mm diam. Moet ik de conclusie trekken dat die niet of moeilijk werkt? Ik heb deze pomp op een loc van de bouwer in werking gezien in Loon op Zand en die leek prima te werken. Mocht ik ooit zo’n pomp gaan maken dan ben ik liever gewaarschuwd.

  In reactie op: Dreumes #6163
  Foden_sam
  Deelnemer

  marcel s wrote:

  Hallo Norwin

  niet opgeven zou ik zeggen :D maar de volgende keer dat je messing boort met een nieuwe boor breek de snij kantjes met een wet steentje dan hapt de boor niet

  groeten Marcel

  …en voorboren met een centerboortje i.p.v. alleen een centerpuntje slaan, voorkomt ook goed het verlopen of weglopen van het boortje.

  Maar voor alles geldt: al doende leert men.

  Succes

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 32)
Scroll naar boven