Aangemaakte reacties

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 19)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: case stoomtractor 1/4 schaal #4481
  Johan
  Deelnemer

  Een helder ledje met een stuk snoer eraan en je kunt prachtig de binnenkant van de ketel bekijken. Ik gebruik deze methode zelfs voor mijn koperen keteltjes voor spoor 1 en 1/22,5 om het doorvloeien van de soldeernaden aan de binnekant nog eens nauwkeurig te bekijken.

  Er is trouwens ergens een site waar ze 2e hands ziekenhuis spul verkopen ook endoscopen enzo.. ben nog op zoek dus daar horen jullie meer over

  Om nog even op het rapport terug te komen. Toen ik het vond en las heb ik eerst even een paar minuten bij moeten komen. Het is ongelofelijk…..

  In een ander rapport wordt zelfs beweerd dat er ooit eens een inspecteur bij de ketel is geweest en de goede man heeft de hele boel afgekeurd.. de eigenaar schijnt hier zich zeer weinig van aangetrokken te hebben..

  In reactie op: case stoomtractor 1/4 schaal #4473
  Johan
  Deelnemer

  Nou alleen droogstoken was niet het enige probleem. Hier een linkje van het examination report: http://www.doli.state.mn.us/boilerohio.html

  Er is redelijk geknoeid met de ketel en veiligheden van deze case trekker. Het is een harde les maar ik heb het ook mijn medestomers laten lezen..

  In reactie op: wielen voor stoomloc lgb #3296
  Johan
  Deelnemer

  Die Regners zijn 35mm doorsnee. Bij Sauerbier zijn ze (60mm en groter) goed te krijgen alleen vaak wel gietstukken…

  In reactie op: Stoomwals Rode Paulien #2592
  Johan
  Deelnemer

  Mooi Alex!

  Lees aandachtig je artikelen in OS We komen morgen (stoomdag rijnhal) even buurten.

  :D

  In reactie op: vragen mbt bouw SSN23023 #3277
  Johan
  Deelnemer

  Hallo Arjan,

  Toevallig ben ik ook bezig met de 3,5 inch 23`er (de VSM 23 076, zie spoor 1 model)

  Heb er alleen een tijdje niks aan gedaan. Mijn cilinderblokken zijn van brons. wat Alex zegt, het is heel makkelijk om die op te bouwen en eventueel aanpassingen te doen, zoals bij mijn lok met de Trofimoff schuiven.

  De geruite platen op de omloop zijn van Conrad en met kleine (1mm) klinknagels vastgezet en dat artikel bestellen is geen gek idee, heb ik ook gedaan. Er staat een hoop in wat niet uit de tekening is te halen.

  Succes met de lok!!

  met vriendelijke stoomgroeten,

  Johan

  In reactie op: loco voor het goede doel #2775
  Johan
  Deelnemer

  Gelderse Smalspoor Stichting… 😉

  In reactie op: Zuigerveren #3082
  Johan
  Deelnemer

  komt ie!…is het nog op tijd? zou je me even willen mailen voor het e mail adres. dan stuur ik je het artikel uit OS 182 Teflon zuigerveren voor de TODOS en andere machines…

  In reactie op: Zuigerveren #3079
  Johan
  Deelnemer

  Pffhoe dat wordt even zoeken vanavond. Ik zal even voor je kijken wat ik over die kunstof zuigerveren kan vinden in mijn stapel onder stoom. Kan me het artikel wel herinneren. Als goed alternatief kan blokpakking uit het grootbedrijf uitelkaar worden gehaald. De draden strak in de groef draaien. je krijgt dan een pakking van grafiet..

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 19)
Scroll naar boven