Aangemaakte reacties

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: schroefdraad opzuiveren. #11269
  volharding
  Deelnemer

  Het is niet te hopen dat patrol 2.8 ook de vliegtuigen zo heeft gereviseerd.

  Een werktuigkundige moet toch beter weten, ik, als oud brood en banketbakker, zou zoiets niet in min hoofd halen, sorry hoor maar dit soort zaken kan ik niet echt serieus nemen.

  In reactie op: nieuwe draaibank nodig, maar wat? #11115
  volharding
  Deelnemer

  Let op Chiel bij eventueel de aankoop bij bovenstaande link, zal de langs liniaal te kort zijn voor jouw bed lengte. Mogelijk dat je er een langere bij kunt bestellen.

  En op You-tube staan tal van filmpjes over het monteren c.q. aanpassen voor een Myford bank.

  Overweeg ook eens te kijken bij DITRON mogelijk wat duurder als HBM, maar zeker goedkoper als de E-bay link, met een geweldige service.

  Succes met de aanschaf en uitvoering hiervan.

  In reactie op: nieuwe draaibank nodig, maar wat? #11111
  volharding
  Deelnemer

  Chiel, je hebt een PB.

  In reactie op: nieuw lid pieter #11075
  volharding
  Deelnemer

  Pieter,

  mogelijk zijn er mensen met vakantie waardoor er een wat verlate reactie kan komen op je pogingen om een nieuw onderwerp te starten.

  Het is tenslotte vakantietijd.

  MVG Huib

  In reactie op: Natte vuurkist Schotse ketel(tje) #10988
  volharding
  Deelnemer

  Hallo Hans,

  ik heb nog een beukenhoutenmal liggen voor een voorkist die volgens mij iets groter is dan deze, heb je al wat of misschien interesse in de mal? Ik zal hem morgen opmeten.

  gr. Huib Hoogendoorn

  In reactie op: Recht boren 2 en 3mm #11018
  volharding
  Deelnemer

  Wat is de kwaliteit van de boor is deze gerold (goedkoop) of geslepen(duurder) de slijphoek aan de punt geeft door de minste afwijking deze verschijnselen. Bij een geslepen boor zijn deze afwijkingen veelal minum maar daar is de prijs dan ook naar. Uiteraard is het constant lossen van de spanen in je boor en boorgat ook een aandachtspunt, met aluminium is het ook zaak om je boorpunt ook vrij te houden van een dammetje, er kan wel eens (afhankelijk van het soort aluminium) een soort verdikking optreden op het snijvlak van je boor. En bij aluminium boren slijp ik een andere snijhoek aan mijn boren en wel 118°.

  In reactie op: Maximat super 11 softstart #11005
  volharding
  Deelnemer

  Het werken met een frequentie regelaar is erg prettig. Toen ik mijn MS11 kocht was er geen motor bij ivm het stuk gaan van de schakelaareenheid.

  Vervolgens via MP terecht gekomen bij een specialist op dit gebied en die heeft voor mij een motor met bijpassende regelaar samengesteld. Heb de motor in de Emco kleur gezet en vervolgens op de machine gebouwd. De regelaar zit in de oude schakelkast opgeborgen.

  Buiten het kunnen regelen van het toerental d.m.v. een potmeter loopt de machine rustig en blijft bij ieder toerental zijn kracht houden.

  Als je interesse in de naam van de specialist hebt. Hoor ik wel.

  In reactie op: Pijp isolatie #2321
  volharding
  Deelnemer

  Klaas, een late reactie maar wellicht bruikbaar. In een zaak waar ze scheepsbenodigdheden verkopen de z.g. olieboeren kun je meestal wel glasvezelkoord kopen. Vroeger gebruikte men asbestkoord in de grote scheepvaart voor isolatie van uitlaatpijpen. tegenwoordig glasvezelkoord in verschillende dikte’s. Ik heb 3 mm gebruikt en daarna met een gipspapje ingesmeerd waardoor het goed op z’n plaats blijft en je het ook nog een kleurtje kan geven. succes.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
Scroll naar boven