Aangemaakte reacties

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 25)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Spindel #6614
  Zore
  Deelnemer

  Alles zit op zijn plek vastgeschroeft. De spindel aandrijving is klaar!!

  [img]http://img840.imageshack.us/img840/3423/telemast2.jpg[/img]

  [img]http://img6.imageshack.us/img6/5687/telemast3.jpg[/img]

  In reactie op: Gat boren in stalen kogel #8817
  Zore
  Deelnemer

  de kogel schiet weg, en maar al te gemakkelijk denk ik. Maak dan een hulpstuk bijv. van zacht materiaal net iets groter als de diameter v/d kogel, draai een kamer erin en klem de kogel door de bus in elkaar te drukken ahw. Het is een idee wat je moet proberen of het echt lukt, maar zo span je de meest gekke dingen zonder schade enzo. Hoop dat het helpt.

  In reactie op: Spindel #6612
  Zore
  Deelnemer

  De “rondo” vervangt de trapezium spindel, hier naast elkaar afgebeeld. Dan kun je het verschil duidelijk(er) zien. De moer is inmiddels afgedraaid op de juiste afmetingen.

  [img]http://img190.imageshack.us/img190/7590/trapvsrondo.jpg[/img]

  Tot zover de update.

  In reactie op: Informatie A.i. Hembrug dr1 #8790
  Zore
  Deelnemer

  AI machines, daar valt een en ander over te vertellen. Ik heb gedraaid op de “AI” en het kan best iets voor je zijn. De specificaties zal je moeten bekijken idd maar de uitvoeringen die verschillen behoorlijk. Alleen al op het oog dus zonder serienummers zijn er kenmerken op te noemen waaraan je iets kunt afleiden. Het gaat om wijzigingen die horen bij de machines van een bepaalde productiedatum. Zo is bekend, bijvoorbeeld, dat de machines die je inschakelt met een hendel die beweegt in een sleuven plaat, zijn “oude” machines. Zo’n Hembrug draaibank, een goed exemplaar, daar zal je een zoekactie voor moeten starten IMO, want ze worden oud, en dan moet de boel worden nagekeken. De aandrijving heeft vaak werk nodig of het verfwerk is verschrikkelijk slecht, afhankelijk van de omstandigheden natuurlijk….Een snaar van de aandrijving heb ik wel eens gewisseld, en dan wordt de hoofdspil opzij geschoven, maar ook de oliekeerring moet je vervangen; de hoofdspil draait in een oliebad en verversen van olie is wat we deden. De machine waar ik onlangs nog op gedraaid heb, stond in een werkplaats voor historische stoomtreinen, en was helemaal droog. Dwz de tandwielen pakte geen olie meer op uit het reservoir. De draaier kende die machine al zijn hele leven en maakte weggooi gebaren. Ik wil maar zeggen, weet wat je koopt! O ja nog even dit. Een spaninrichting om klauwplaten te wisselen is echt praktisch in gebruik. Het is de cam-lock, die met 3 pennen in elk geval. Dat systeem werkte OK op de technische school. Veel plezier toegewenst met de aankoop.

  In reactie op: gat draaien #8535
  Zore
  Deelnemer

  ger wrote:

  Gat eerst voorboren op 11 of 12 mm.

  Dan uitdraaien met een beitel, zorg wel dat je beitel overal vrij is in het gat , behalve het snijdende gedeelte natuurlijk ;)

  Als bijvoorbeeld de onderkant het gat raakt , wordt je boorbeitel naar boven gedrukt.

  Eventueel smeren , want rvs is niet het meest makkelijke metaal om te draaien,

  Gewoon rustig laten snijden , komt het allemaal goed

  ­čśë

  Meestal koel ik met snijolie en dan komt er al gauw rook van het werkstuk dus ik zou zeggen het smeren is heel belangrijk, zeker bij RVS materiaal.

  In reactie op: Spindel #6611
  Zore
  Deelnemer

  Hallo allemaal,

  Het project heeft een tijdje stilgelegen. Daar is nu verandering in gekomen. De spindel van het plaatje heb ik uiteindelijk, na lang besluiten, gekocht in Engeland. Deze dus, de “rondo” van Eichenberger:

  [img]http://img56.imageshack.us/img56/5193/moorerondoleadscrews876mv5.jpg[/img]

  In het echt:

  [img]http://img819.imageshack.us/img819/9028/rondospindel1.jpg[/img]

  [img]http://img339.imageshack.us/img339/1261/rondospindel2.jpg[/img]

  De combinatie heeft “backlash” dus ik zou hem je niet aanraden voor precisie cnc toepassing, en dergelijke. De moer loopt soepel en de draadstang is recht…dit betekent kaarsrecht….

  Hij vervangt de trapezium spindel en wordt ingebouwd in mijn hijskraan.

  [img]http://img855.imageshack.us/img855/9813/telemast.jpg[/img]

  De 24V vertragingsmotor met aandrijving (hier gefotografeerd met “oude” spindel)

  [img]http://img835.imageshack.us/img835/8241/aandrijvingmast2.jpg[/img]

  Zore
  Deelnemer

  bha012014 wrote:

  Gezocht iemand die mij dit na kan maken op de draaibank.

  Die gene die dit wil doen zal er goed voor beloond worden qua geld.

  foto`s van het oject kun je hier bekijken

  voor de mensen die dit willen doen kunnen mij de maten opvragen.

  http://members.lycos.nl/programa/pul1.jpg

  http://members.lycos.nl/programa/pul2.jpg

  Onlangs is gestart in het CNC gedeelte van dit forum het SolidEdge gebeuren. Maareh, het klopt dat u al een tijdje op zoek bent naar iemand?

  Marc

  In reactie op: Solid Edge #7137
  Zore
  Deelnemer

  jks wrote:

  Ik raad je aan om de studentenversie aan te schaffen. Je moet wel lid zijn (of worden) van de Stoomgroep Holland of de Nederlandse Vereniging van Modelbouwers. Je betaalt dan voor de DVD met de studentenversie van Solid Edge 11 euro. Dit is voor administratie- en verzendkosten.

  Meer informatie is te vinden op http://www.cncsite.nl

  Jan

  Hallo,

  Voor eenieder die de moeite wil nemen voor downloaden dan zal je ff moeten googlen. Makkelijker is natuurlijk een cd-rom, dan heb je ook geen trammelant met machtigingen aanpassen in Vista als je besluit te verlengen na 60 dagen. Zo, dat wilde ik even kwijt….

  Een voorproefje voor geïnteresseerden in CAD tekenen:

  [img]http://img195.imageshack.us/img195/5092/sev20tekening1025797.jpg[/img]

  Mijn hobby is Meccano of in feite het systeem waarmee je constructiedelen kunt uitwisselen, M├Ąrklin Metall. Ik wil dus CAD tekenen en zodoende de mogelijkheden van de bouwdozen uitbreiden met stuks onderdelen. Het doel is dus zeker niet het opstarten van massaproductie. Tja, de kas zal wel niet gaan rinkelen ­čÖä

  Het is tot op heden mij nog niet duidelijk geworden hoe je 2D tekeningen kunt maken zodat je eenvoudig kunt integreren naar een ingewikkelde samenstelling van kant-en-klare producten. Is het belangrijk je tekenen vantevoren in stijl aan te passen op toekomstige projecten of programma’s van andere software fabrikanten, bijvoorbeeld?

  Marc

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 25)
Scroll naar boven